Mitä haluaisit kysyä päihteistä? (01/2013)

Hei!

Olemme kolmannen vuoden terveydenhoitajaopiskelijat Anne ja Maiju Rovaniemen ammattikorkeakoulusta. Tammikuun ajan vastaamme teidän päihdeaiheisiin kysymyksiinne. Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassakaan, joten kysy rohkeasti, jos mieltäsi askarruttaa jokin päihteisiin liittyvä asia. Voit myös vain kommentoida sivustolla olevia kuvia tai keskustella toisten nuorten kanssa päihteistä. Kysymyksesi voit lähettää oheisella lomakkeella.
Terveisin Anne ja Maiju

Käykäähän tekemässä seuraavat testit:
http://www.paihdelinkki.fi/testaa/audit
http://www.paihdelinkki.fi/testaa/juomatapatesti
http://www.paihdelinkki.fi/testaa/tupakointi

6 kommenttia artikkelissa Mitä haluaisit kysyä päihteistä? (01/2013)

  • Hei K, toiseen kysymykseesi ei ole yksiselitteistä vastausta. Luulemme, että tupakoivat lapset ovat saaneet malliesimerkin tupakointiin lähipiiristään (ystävät, sukulaiset, vanhemmat, sisarukset) ja siksi polttavat, koska he eivät vielä tiedä tupakoinnin vaaroista. Ja vaikka lapsi tietäisikin vaaroista, voi hän ajatella etteivät ne koske häntä.

   Syynä voi olla myös tiettyyn porukkaan pääseminen ja halu olla aikuinen. Lasten ei pitäisi saada tupakkatuotteita käsiinsä mitenkään eikä mistään. Vanhemmat ovat vastuussa lapsistaan ja kasvatuksen toteuttamisesta, johon ei kuulu tupakoinnin salliminen.

   Terveisin
   Terveydenhoitajaopiskelijat, Anne ja Maiju

  • Hei ja kiitos kysymyksestäsi.

   Alaikäisen juominen on aina vakava asia, sillä se on laitonta ja haitallista keskushermostostaan kehittymättömälle nuorelle. Yksikin juomiskerta on voinut aiheuttaa ongelmia, esimerkiksi tapaturman, unettomuutta, sydämen rytmihäiriöitä tai ahdistusta. Pysyviä haittoja terveydelle yhden kerran juomisesta tuskin on kuitenkaan jäänyt, ellei sitten ole sattunut esimerkiksi tapaturmaa joka voi jättää pysyviä vammoja, tai tehnyt asioita mitä katuu myöhemmin. Toivottavasti kuitenkin juot alkoholia seuraavan kerran vasta kun olet täysi-ikäinen!

   Terveisin
   terveydenhoitajaopiskelijat Anne ja Maiju

  • Kyllä on. Humalassa pelkkä auton siirtäminenkin esimerkiksi muutaman metrin on rattijuoppous.

   Terveisin
   terveydenhoitajaopiskelijat Anne ja Maiju

Kommentointi on suljettu.