Ravitsemuskeskustelua Ivalon yläastelaisten kanssa (3/2013)

Olemme kolmannen vuoden terveydenhoitajaopiskelijat Elina ja Johanna Rovaniemen ammattikorkeakoulusta. Vastailemme tällä sivustolla teidän ravitsemukseen liittyviin kysymyksiinne kolmen viikon ajan, 11.-31.3. Kysymykset voitte esittääkeskustelufoorumilla. Vastaamme kysymyksiin viikon sisällä niiden saapumisesta. Toivottavasti teillä herää kysymyksiä ravitsemuksesta. Kiperätkin kysymykset ovat tervetulleita! Anna myös kommentteja ravitsemusosiosta ja keskustelupalstasta palautelaatikkoon.

T. Elina ja Johanna

Testaa onko ruokarytmisi kohdallaan!

epnnllinen-ruokarytmi2ei-kuulu-joukkoon2

 

2 kommenttia artikkelissa Ravitsemuskeskustelua Ivalon yläastelaisten kanssa (3/2013)

  • Kiitos hyvästä kysymyksestäsi, joka varmasti askarruttaa monen koululaisen mieltä. Kouluruoalle on oma suosituksensa, joka pohjautuu ravitsemussuosituksiin. Kouluruoan perustana on lautasmalli, ja mikäli koostat ateriasi lautasmallin mukaan, siitä muodostuu monipuolinen ja terveellinen ateria. Ruoan valmistuksessa vältetään suolan ja kovan rasvan käyttöä. Sen sisältämän energiamäärän tulee olla noin kolmasosa nuoren päivittäisestä energiantarpeesta.

   Kouluruoan laatua seurataan ja arvioidaan. Arvioinnissa katsotaan muun muassa suolan ja rasvan laatua ja määrää. Koulupäivien ollessa pitkiä on koululounas tärkeä ateria murrosikäiselle. Syöthän monipuolisen koululounaan joka päivä! 🙂

   Toivottavasti sait vastauksen kysymykseesi!

   Aurinkoisin terveisin,
   Elina ja Johanna

Kommentointi on suljettu.